PreZero en Gloovy Eco Gloves slaan handen ineen om kringloop wegwerphandschoenen te sluiten

Eerste duurzame wegwerphandschoen op de Nederlandse markt wordt ingezet als grondstof voor nieuwe handschoenen. PreZero en Gloovy Eco Gloves bundelen de krachten om wegwerphandschoenen een nieuw leven te geven.

Artikel PreZero

Gloovy Eco Gloves wint Brainport Voorronde Nationale Zorginnovatieprijs 2024

Gloovy Eco Gloves heeft de Brainport Voorronde van de Nationale Zorginnovatieprijs 2024 gewonnen. Dat werd maandagmiddag 19 februari bekendgemaakt door de juryvoorzitter. De Nationale Zorginnovatieprijs is een initiatief van Zorginnovatie.nl. Coöperatie Slimmer Leven is één van de partners en organiseerde in samenwerking met Máxima MC de voorronde voor Zuidoost-Brabant tijdens de Slimme Zorg Estafette regio Zuid.

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel Coöperatie Slimmer Leven
Nationale zorg innovatie prijs. Duurzaam Nederland, Duurzame wegwerphandschoenen, Gloovy Eco Gloves, Recyclebaar, Gloovy

Gloovy Eco Gloves: ‘Hapklare oplossing met mega-impact’

Thijs Groenen en Matz van Noesel gingen op zoek naar een milieuvriendelijk alternatief voor de grote hoeveelheden wegwerphandschoenen.  En vonden niets. Ze ontwikkelden dus de Gloovy Eco Gloves. En bereikten daarmee de finale van de Nationale Zorginnovatieprijs.

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel "Dutchhealthhub"

Ja, ook wegwerphandschoenen kunnen circulair zijn. Dat laat Gloovy zien.

Schoonmaakgiganten Asito, CSU en Gom stappen over op de circulaire wegwerphandschoenen van Gloovy Eco Gloves. Sinds dat bekend werd, staat de telefoon van oprichters Thijs Groenen (29) en Matz van Noesel (23) roodgloeiend.

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel MT/SPROUT

Schoonmaakbedrijven CSU, Asito en Gom slaan handen ineen: fors minder CO₂-uitstoot door duurzame handschoen

20 december 2023– Drie grote landelijke schoonmaakbedrijven CSU,Asitoen Gom stappen gezamenlijk over op duurzame handschoenen als alternatief voor de gangbare nitril wegwerphandschoen. De nieuwe handschoenen, de Gloovy Eco Gloves, worden op een milieuvriendelijkere wijze geproduceerd en zijn recyclebaar. Hierdoor besparen de drie bedrijven gezamenlijk in totaal circa 1.600 ton CO₂-uitstoot per jaar. Samen roepen ze andere schoonmaakbedrijven op om ook te kiezen voor duurzamere handschoenen.

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel Facto

Spectro & Gloovy Eco Gloves slaan de handschoenen ineen

Spectro en Gloovy Eco Gloves gaan op twee manieren samenwerken. Enerzijds zullen de fabrieksmedewerkers van Spectro zelf de handschoenen gaan gebruiken. Anderzijds zal het bedrijf deze ook distribueren bij haar klanten en na gebruik weer innemen.

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel Schoonmaakjournaal

Nieuw duurzaam merk: Gloovy eco gloves

Graag stellen we onze nieuwste aanwinst aan je voor: Gloovy eco gloves. De eerste volledig circulaire handschoen op de markt, als duurzaam alternatief voor de traditionele nitril handschoenen. Net zo sterk en comfortabel, maar met een CO2-besparing die kan oplopen tot maar liefst 75%. 

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel CEMEX
samenwerking met Climatepartner, Gloovy, Gloovy Eco Gloves, SGD, Duurzaam, Wegwerphandschoenen, Eco Gloves, Green, Green Deal 3.0, circulaire wegwerphandschoenen

Ouderenzorginstelling Park Zuiderhout heeft Nederlandse primeur met duurzame handschoenename handschoenen

Ouderenzorginstelling Park Zuiderhout in Teteringen stopt met het gebruik van vervuilende wegwerphandschoenen en stapt over op duurzame handschoenen. Een primeur in de zorgsector in Nederland. “Dit sluit perfect aan bij onze duurzame ambities.”

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel duurzaam-ondernemen

Van de schoonmaak tot in de keuken, Park Zuiderhout stapt over op duurzame handschoenen: ‘Ze zitten lekker en ademen beter’

TETERINGEN - Park Zuiderhout in Teteringen doet vervuilende wegwerphandschoenen in de ban. Medewerkers van de zorginstelling dragen vanaf nu alleen nog de duurzamere variant van Gloovy, een primeur in de zorg: ,,Dit past binnen onze duurzame ambities.”

Klik op onderstaande button en lees het hele artikel

Artikel Algemeen Dagblad (AD)